horchata

Heb je ooit horchata gedronken in Spanje? In Valencia en omgeving kun je niet om de horchaterías heen. Daar maken ze het drankje van aardamandelen altijd vers. Zó lekker verfrissend op een warme dag!

Horchata kun je natuurlijk ook zelf maken! De aardamandelen zijn te koop bij reformwinkels. Als je dit recept aanhoudt, moet het lukken. 

Lees ook: verfrissende Spaanse zomerdrankjes

Ingrediënten

  • 250 g aardamandelen
  • 1 liter water
  • 100 g suiker

Bereiding

Spoel de aardamandelen goed schoon en laat ze 24 uur weken in een kom met ruim water. Gooi het weekwater weg. 
Doe de aardamandelen in een keukenmachine met een deel van het water en maal ze heel fijn. Voeg een tweede deel water toe en maal opnieuw. Doe de aardamandelpulp in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk sap uit.
 Zeef het opgevangen sap door een schone vochtige theedoek. Doe de suiker en de rest van het water erbij. 
Meng alles goed met een staafmixer tot de suiker is opgelost. Laat de horchata koud worden in de koelkast en serveer.

Tip: Vind je dit allemaal te veel gedoe? Koop dan in een Spaanse supermarkt horchatapoeder. Dan kun je thuis in een handomdraai horchata maken. Schenk het in een mooi glas, rietje erin en de vakantiesfeer is meteen terug. Erg leuk voor een Spaanse avond!

Lees ook: tips voor een feest in Spaanse sferen

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!