Op mooie dagen willen we natuurlijk lekker de zon in. Bijvoorbeeld voor een Spaanse picknick in het park met vrienden of familie. Lekker eten in de schaduw van de bomen in lokale parken is ook iets wat de Spanjaarden zelf graag doen. En dit zijn de lekkerste Spaanse hapjes om mee te nemen.
Lees ook: 10 verfrissende Spaanse zomerdrankjes
Ensaladilla rusa
Dit is de Spaanse variant op onze huzarensalade, vaak bereid met tonijn. Makkelijk om te maken en lekker voor op brood! Bekijk hier het recept.
Pan con tomate
Pan con tomate is een van de makkelijkste recepten om thuis te maken! Dit brood besmeerd met tomaat wordt vaak gemaakt van oud brood wat nog over is van de dag ervoor en doordat je er tomaat overheen doet, wordt het brood weer wat smeuïger. Bekijk hier het recept.
Tortilla
De bekende Spaanse tortilla is altijd een populair gerecht om mee te nemen. Wist je dat de Spanjaarden tortilla ook vaak op brood eten? Bekijk hier het recept.
Spaanse ham
Spaanse ham wordt eigenlijk altijd gewaardeerd, zowel in Spanje als in de rest van de wereld. Dit mag dus niet ontbreken tijdens een picknick. Klik hier voor tips over Spaanse ham.
Lees ook: Spaans recept: kroketjes met ham en kaas
Spaanse kaas
Schapenkaas komt voornamelijk uit Castillië-León, Castillië-La Mancha, Baskenland en Navarra, de regio’s die bekend staan om de schapenkaas (queso manchego) in Spanje. Het zijn smaakvolle kazen en perfect als hapje tijdens een Spaanse picknick.
Alioli
Aioli is onmisbaar in de Spaanse keuken. Heerlijk bij tapas of gewoon lekker op brood. Bekijk hier het recept.
Olijven
Olijven zijn natuurlijk makkelijk om mee te nemen en geven een picknick al snel een Spaans tintje.
Gazpacho
Bij gazpacho denk je natuurlijk aan de zinderende zomerzon en dan die heerlijke ijskoude soep. Tip: doe de soep in een thermoskan met een paar ijsblokjes, zodat je ‘m ijskoud kunt drinken. Bekijk hier het recept.
Lees ook: Spaans recept: ajoblanco (knoflooksoep)
Empanadas
Je kunt een empanada met van alles vullen, maar traditioneel wordt hiervoor in Spanje tonijn gebruikt. Ook als ze niet warm meer zijn, lekker om te eten. Bekijk hier het recept.
Olivada
Een snelle olijvenspread maak je makkelijk thuis. Doe ontpitte kalamata-olijven, olijfolie en knoflook in een blender. Meng dit totdat het mengsel een dikke, maar niet tot gladde pasta wordt. Voeg eventueel een beetje citroensap toe en een paar groene olijven en ansjovis.
Sandwich met serranoham, tomaat en aioli
Een eenvoudige sandwich om te maken en mee te nemen voor een picknick.
Meer leuke en lekker Spanjetips?
Lees dan ook het mooie tijdschrift ESPANJE!
- Vier x per jaar 100 pagina’s inspiratie
- Elke keer weer honderden tips
- Met o.a. reistips, films, muziek, boeken en recepten
- Vier edities voor slechts €19,95
- Dat is 25% korting op de winkelprijs van €27,96
- Korting op Spaanse films en evenementen
- Maak kans op gratis boeken
- Altijd als eerste in huis
- Ook de digitale editie in je mailbox, handig voor onderweg
- Je regelt het meteen via deze link