Dit tapasgerecht bestaat uit gamba’s en pil pil met lekker veel knoflook en wordt super heet opgediend. De tapa is super makkelijk te maken en dus perfect voor een feestje of als voorgerecht. Lekker met brood!

Ingrediënten:

  • 300 gr gamba’s
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijn
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • gedroogde peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder of pil pil kruiden (afgestreken)

Bereiding:

Doe een laag olijfolie in de pan en voeg hier de knoflook, peterselie en peper aan toe. Roer dit goed door, voeg de gamba’s toe en bak deze mee tot deze klaar zijn.

Als je de gamba’s met pil pil gaat serveren doe je deze nog even kort in de (gril)pan, zodat je het al pruttelend opdient.

Extra tip: je kunt ook andere vis klaarmaken met pil pil. 

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!