inktvis op een bordje

Chipirones a la plancha, oftewel gegrilde inktvis, is bij uitstek een gerecht om de Spaanse zon in huis te halen. Wit wijntje erbij en smullen maar. 

Ingrediënten voor 2 porties

  • 300 g schoongemaakte kleine inktvisjes
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 30 ml witte wijn
  • zout
  • peper

Bereiding

1. Snijd de kop en de tentakels los en spoel alle stukken inktvis af onder de koude kraan. Dep de inktvis vanbinnen en vanbuiten droog met keukenpapier. Kerf de inktvisjes diagonaal licht in.

2. Pel voor de vinaigrette de knoflook en hak hem fijn. Was de peterselie, schud overtollig water eraf en hak grof. Pureer de knoflook, peterselie, 2 eetlepels olijfolie en de witte wijn in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de stukken inktvis krokant. Schenk de helft van de vinaigrette erbij en roer het geheel nog even door. Besprenkel de inktvis met de resterende vinaigrette en serveer meteen.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com