chufa pannenkoeken

Chufas noemen we in Nederland tijgernoten. Of aardamandelen. Maar hoewel ze zoetig, nootachtig, smaken – tussen amandelen en kastanjes in – zijn het knolletjes. Gezonde knolletjes ook nog! Ze zitten namelijk boordevol goede voedingsstoffen zoals omega 9-vetzuren. Ze geven energie en zijn goed voor hart en bloedvaten. En in Spanje liggen ze gewoon in de supermarkt. Ze worden daar vooral gebruikt om horchata te maken.

Ingrediënten

120 g tijgernoten- of chufameel (verkrijgbaar bij de biowinkel)
60 g arrowroot (pijlwortel)
mespuntje zout
150 ml water
200 ml kokosmelk
3 eieren
170 g diepvriesspinazie
1 teentje knoflook
roomboter of ghee

Bereiding

Meng het chufameel met de arrowroot en het zout. Voeg langzaam het water, de kokosmelk en eieren toe en meng alles met een mixer. Meng aan het eind de ontdooide spinazie en knoflook erdoor. Verhit in een koekenpan een klontje ghee of boter. Schep 1-2 soeplepels beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Tip: lekker met ricotta en gerookte zal, of bak een beetje ham of spek mee!

Meer Spaanse recepten? Op deze overzichtspagina vind je ongetwijfeld inspiratie!