recept moros y cristianos

Wat eten we vandaag? Moren en christenen. Het klinkt misschien wat vreemd, maar in het Spaans is ‘Moros y Cristianos’ wel degelijk een recept, dat verwijst naar de strijd tussen de moren en de christenen op het Iberisch schiereiland. Je kunt er eindeloos mee variëren, of dit basisrecept als bijgerecht opdienen.

Ingrediënten (4 personen)

De belangrijkste ingrediënten van ‘Moros y Cristianos’ zijn bruine bonen en witte rijst. Vaak wordt het gerecht geserveerd met vlees.

  • 250 gram gedroogde zwart bonen
  • 250 gram langkorrelige rijst
  • laurierblad
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 ui
  • olie
  • zout

Bereiding

Voordat je het recept gaat maken moeten de zwarte bonen eerst een nacht weken in water, zorg ervoor dat de bonen onderwater staan.

Begin met het fijnsnijden van de ui, peper en knoflook. Verwarm nu wat olie in een pan en voeg hier de ui, peper, het laurierblad en knoflook aan toe. Laat dit 2 tot 3 minuten staan en voeg dan de bonen met het water toe. Als de bonen koken kun je de rijst toevoegen, voeg nog iets meer water toe zodat alles onderwater is. Voeg nu ook de zout toe naar smaak. Kook de rijst tot deze gaar is.

Giet overtollig water af en verwijder het laurierblad, nu kun je de rijst met bonen opdienen.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!