Ingrediënten: (voor 4 personen)
- Peterselie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder of 2 verse paprika
- 250 gr chorizo
- 700/800 gr witte bonen
- Extra optie: 1 blik tomatenblokjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Snipper de ui, knoflook en peterselie zo klein mogelijk. Als je kiest voor verse paprika was deze dan en snijd in kleine blokjes. In een pan verhit je nu ongeveer 2 tot 3 eetlepels olie. Fruit hierin de uitjes aan en voeg daarna de knoflook toe en de paprika. Voeg nu ook de chorizo toe en laat dit mee bakken tot de chorizo bruin en krokant is.
Ondertussen spoel je de witte bonen. Voeg nadat de chorizo bruin en krokant is de witte bonen en de paprikapoeder toe. Roer dit goed om en voeg zout en peper na smaak toe. Laat dit nog even 5 minuutjes op het vuur staan.
Serveer de bonenschotel en strooi er wat peterselie over, je kunt ook nog een stukje stokbrood bij dit gerecht eten.
Extra opties: je kunt er ook voor kiezen om nog extra tomatenblokjes toe te voegen, voeg deze gelijk met de witte bonen en de paprikapoeder toe. Voor de rest blijft het recept hetzelfde!
Meer lezen?
Al onze recepten uit de Spaanse keuken
In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten. Bestel hier.
In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.
En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!
De leukste kookboeken met Spaanse recepten
Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!
De smaken van Spanje
De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
¡SaborSabor!
¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
Warme en koude tapas
Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.