Pan con tomate of pa amb tomàquet in het Catalaans, is een van de makkelijkste recepten op ESPANJE! Dit brood met tomaat wordt vaak gemaakt van het oude brood wat nog over is en doordat je de tomaat eroverheen doet wordt het brood weer wat smeuïger. Je vindt pan con tomate overal in Spanje.

Ingrediënten:

  • Brood
  • Tomaat
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Zout

Bereiding:

Neem een plak brood, getoast of normaal. Snijd de knoflook door midden met het velletje er nog aan en wrijf de knoflook over het brood. Daarna snijd je de tomaat door midden en neem je een helft, die je over het broodje wrijft zodat alle sappen vrijkomen in het brood. Pak wat olijfolie en giet dit over het brood, naar smaak. Als laatste strooi je nog wat zout over het brood met de knoflook, tomaat en olijfolie.

In onderstaande video van barcelonatips.nl legt Carola je uit hoe je pan con tomate maakt.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com