Wat ons betreft perfect voor tijdens een tapasmaaltijd, maar ook een heerlijk voorgerecht: deze garnalen in knoflook kun je vrijwel op iedere Spaanse menukaart vinden. Het is geen ingewikkeld recept, dus makkelijk thuis te maken!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gr tijgergarnalen
  • 5 tenen knoflook
  • 1/4 bosje peterselie
  • 125 ml olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 theelepel chilipeper poeder
  • grof zeezout

Bereiding

Begin met het pellen van de garnalen en het verwijderen van het darmkanaal. Dep daarna de garnalen droog. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.

Verwarm nu de olijfolie in de pan en bak de knoflook samen met het laurierblaadje tot de knoflook bruinig wordt. Voeg nu de garnalen toe en de chilipeper. Roer dit 2 tot 5 min om tot de garnalen gaar zijn.

Serveer de garnalen zonder de laurier in een schaaltje en strooi hier de zout en de peterselie over.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com