Hét toetje dat tijdens de Semana Santa bij de meeste families op tafel verschijnt, zijn torrijas, een soort Spaanse wentelteefjes. Hoewel er ook regelmatig wordt gevarieerd (met bijvoorbeeld wijn in plaats van melk!) houden wij het bij de klassieke variant.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 750 gram oud brood
  • 1 liter melk
  • 100 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 geklopte eieren om in te dippen
  • Zachte olijfolie
  • Kaneelpoeder en poedersuiker

Bereiding:

Snijd het brood – wanneer het nog niet gesneden is – in sneetjes van 1-2 centimeter dik. Schenk de melk in een pan, voeg het kaneelstokje en de 100 gram suiker toe en verwarm het mengsel tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur en laat 20 minuten afkoelen. Verwijder nu het kaneelstokje uit de melk. Haal het brood door de melk: voorzichtig, zodat ze niet breken. Dip de sneetjes in het geklopte ei en bak het brood in een flinke laag hete olijfolie totdat het goudbruin is. Voor serveren bestrooien met kaneel en suiker maakt de torrijas nóg lekkerder!

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com