Boquerones en vinagre hebben een lange bereidingstijd maar zijn het wachten zeker waard! De ansjovis in azijn roept bij de redactie meteen een vakantiegevoel op. Het liefst eten we ze in de Spaanse zon op een terras, maar je kunt ze natuurlijk ook thuis maken.
Ingrediënten:
- ansjovis: 500 gram
- 250 ml sherryazijn
- water
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- peterselie, fijngesneden
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
Maak de ansjovis goed schoon en verwijder de kop en ruggengraat, spoel goed totdat de ansjovis geen bloed meer afgeeft. Leg de ansjovis in een bak en voeg de azijn toe. Voeg daarna extra water toe totdat de ansjovis onderwater staat. Dek de bak af en laat de ansjovis in de koelkast gedurende 24 uur marineren.
Haal de volgende dag de ansjovis uit de koelkast en haal ze uit de marinade. Laat de vis goed uitlekken en leg deze in een andere schaal. Strooi nu de fijngesneden knoflook en de peterselie eroverheen, voeg ook zout en peper naar smaak toe. Besprenkel nu alles met olijfolie en laat dit ook weer 1 tot 2 uur marineren.
Meer lezen?
Al onze recepten uit de Spaanse keuken
In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten. Bestel hier.
In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.
En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!
De leukste kookboeken met Spaanse recepten
Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!
De smaken van Spanje
De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
¡SaborSabor!
¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
Warme en koude tapas
Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.