Loop jij er in Spanje tegenaan dat je bepaalde video’s of series niet kunt kijken? Of wil je in één klik een menukaart kunnen vertalen? Er zijn apps en tools die je het leven in Spanje makkelijker maken. Of je nu op vakantie bent of er voor langere tijd verblijft.

Nederlandse media

Wat doe je als je in Spanje zit maar toch het Nederlandse nieuws wil volgen? Als je graag kranten leest, doe je er goed aan om een online abonnement te nemen op een van de kranten van DPG, zoals de Volkskrant, het AD, Trouw of het Parool. Met één abonnement kun je namelijk alle 11 kranten van DPG lezen. Zo blijf je voor een prikkie helemaal op de hoogte.

Wil je Nederlandse tv kijken? Alle tv-programma’s kun je gewoon vanuit het buitenland volgen. Daarvoor neem je een abonnement op NL Ziet. Vanaf €7,95 per maand kun je 40 zenders kijken. In veel gevallen (afhankelijk van je abonnement) ook nog reclamevrij.

Download een VPN

Loop jij er in het buitenland tegenaan dat je bepaalde video’s (bijvoorbeeld van NPO Start) niet kunt bekijken vanwege je locatie? Of kun je je favoriete serie op Netflix niet kijken doordat je in Spanje een ander aanbod hebt? Een Virtual Private Network, beter bekend als VPN, helpt je uit de brand.

Een VPN is een technologie die je internetverbinding beveiligt en je online privacy beschermt door je internetverkeer via een versleutelde verbinding (of ’tunnel’) naar een externe server te leiden. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je vanaf een andere locatie het internet gebruikt.

Met een VPN kun je verbinding maken met een Nederlandse server, waardoor het dus lijkt alsof je je in Nederland bevindt. Zo kun je gewoon gebruik maken van het Nederlandse aanbod aan video’s en series.

Twijfel je welke VPN je moet nemen? Bekende voorbeelden zijn Goose VPN en NordVPN.

Abonnement op ESPANJE!

Als je een abonnement hebt op ESPANJE!, kun je het magazine ook digitaal lezen. Je hebt dan zelfs beschikking tot artikelen uit het hele archief. Als je sowieso liever digitaal leest kun je er ook voor kiezen om een Online Only-abonnement te nemen.

Klik hier om een abonnement te nemen op ESPANJE!

Vertaalapps

Zorg dat je een vertaalapp op je telefoon hebt. Of je nu in de supermarkt bent of op straat een informatiebord wilt lezen: een app zoals Google Translate komt vaak goed van pas. Download in je app de Spaanse taal vooraf zodat je ‘m ook offline kunt gebruiken.

Lees ook: De beste apps om Spaans te leren

Google-app

Dat brengt ons meteen bij de volgende tip: de app van Google. Deze heeft allerlei handige functies. Zo kun je heel makkelijk een complete menukaart vertalen door er simpelweg een foto van te maken. Dezelfde app kan je helpen als je in de natuur een plantensoort tegenkomt waarvan je de naam wilt weten. Upload een foto van de plant of bloem en de app vertelt je wat het is. Superhandig!

Offline kaarten

Daarnaast zijn offline kaarten een fijn hulpmiddel. Apps zoals Google Maps en Maps.me stellen je in staat om kaarten van specifieke regio’s vooraf te downloaden, zodat je ook zonder internetverbinding je weg kunt vinden. Dit is vooral handig in landelijke gebieden waar het mobiele bereik niet altijd even sterk is.

Spanje reisapps

Er zijn diverse apps speciaal ontworpen voor reizigers in Spanje die je vakantie een stuk eenvoudiger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan TheFork voor het reserveren van restaurants, Omio voor het vergelijken van treinreizen of BlaBlaCar voor carpooling. Deze apps helpen je om snel en gemakkelijk je weg te vinden in het land, of het nu gaat om vervoer, eten of accommodatie.

Lees ook: 8x de handigste reisapps

Handige betaalmethoden

Hoewel je in Spanje op de meeste plaatsen met een Nederlandse pinpas kunt betalen, is het handig om een creditcard bij de hand te hebben. In sommige situaties, zoals het huren van een auto of het boeken van hotels, is een creditcard zelfs noodzakelijk.

Heb je een ANWB Gold Card? Dan heb je ook nog een groot voordeel bij het huren van een auto. Je bent met deze creditcard namelijk tot 1500 euro schade gedekt, waardoor je geen all risk-verzekering meer hoeft af te sluiten bij het autoverhuurbedrijf.

Spaanse simkaart en dual sim

Verblijf je voor langere tijd in Spanje, dan kan het handig zijn om een Spaans nummer te hebben. Tegenwoordig kun je in veel telefoons gebruik maken van dual sim. Dit stelt je in staat om twee telefoonnummers tegelijkertijd te gebruiken, bijvoorbeeld een Nederlandse en een Spaanse. Beide simkaarten werken tegelijkertijd, waardoor je op beide nummers bereikbaar bent en je eenvoudig kunt schakelen tussen de twee. Zo kun je je Nederlandse nummer behouden voor contact met familie, vrienden en Nederlandse instanties, terwijl je een Spaanse simkaart gebruikt voor lokale gesprekken, sms’jes en internet. Hier lees je meer over de aanschaf van een Spaanse simcard.

Het instellen van een dual sim is eenvoudig. Bij de meeste smartphones kun je via de instellingen kiezen welke simkaart je voor data, gesprekken of sms’jes wilt gebruiken. Je kunt ook per contact of gesprek kiezen welke simkaart je wilt gebruiken. Dit maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te schakelen tussen je Nederlandse en Spaanse nummer, afhankelijk van de situatie.

Spanje heeft een van de grootste hogesnelheidsnetwerken ter wereld, waarmee je snel en voordelig door het land kunt reizen. Zo rijd je al voor €9 in iets meer dan twee uur van Alicante naar Madrid. Maar voordat je instapt, is het goed om een paar dingen te weten.

De goedkoopste treinritten van Spanje

Met het uitgebreide AVE-netwerk ben je snel in steden als Valencia, Sevilla, en Málaga. Dit maakt het eenvoudig om meerdere steden in één dag te bezoeken. Sinds de komst van nieuwe aanbieders zoals Ouigo en Iryo kun je voor scherpe prijzen reizen. Gebruik de app van Trainline om verschillende maatschappijen te vergelijken en de beste deal te vinden. meestal geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets. Het werkt net als bij vliegtickets: prijzen stijgen naarmate de trein voller raakt of het tijdstip populairder is. Tip: Je kunt ook met een Interrailpas gratis met de AVE-treinen reizen. Je moet dan wel even van tevoren reserveren. Hier zie je hoe je dat doet. 

 

 

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN ESPANJE!