Gek op shoppen? Spanje biedt een breed scala aan winkels, van luxe boetieks en grote warenhuizen tot charmante markten en unieke boetieks. Of je nu op zoek bent naar high-end mode, vintage vondsten of lokale delicatessen, in de onderstaande Spaanse steden vind je zeker wat je zoekt.

Madrid

Madrid is – hoe kan het ook anders als hoofdstad – een paradijs voor shoppers. Gran Vía, een van de belangrijkste straten van de stad, staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en talloze winkels. Hier vind je vooral internationale ketens, gevestigd in de prachtigste panden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Primark, Zara en Uniqlo.

steden shoppen spanje

Houd je meer van luxe en exclusieve merken, dan moet je in de wijk Salamanca zijn. Deze herbergt high-end merken zoals Chanel, Gucci en Louis Vuitton. Ook prinses Amalia zou hier veelvoudig zijn gespot toen ze een jaar in het geheim in Madrid verbleef.

Fan van vintage? Voor unieke tweedehands vondsten stukken moet je in de wijk Malasaña zijn, waar kleine boetiekjes en tweedehandswinkels de straten vullen. Ook de wekelijkse markt El Rastro, een beroemde vlooienmarkt die elke zondag plaatsvindt, is een must-visit. Hier kun je alles vinden, van antiek en kleding tot kunst en curiosa.

Wil je meer tips voor je vakantie in Spanje? Lees dan ook het mooie magazine ESPANJE! Bestellen kan HIER.

Barcelona

Barcelona combineert moeiteloos moderne mode met historische charme. De chique boulevard Passeig de Gràcia is de thuisbasis van luxe merken, maar je vindt er ook Zara, Mango en H&M, die hun grootste en meest uitgebreide winkels hier hebben. Het is ook dé straat om de prachtige architectuur van Gaudí te bewonderen, zoals Casa Batlló en Casa Milà.

De wijk El Born biedt een mix van trendy boetieks, vintage winkels en ambachtelijke shops. Dit is de perfecte plek om unieke mode-items en accessoires te vinden.

Voor een culinaire shopervaring moet je naar de beroemde markt La Boqueria. Hier vind je een overvloed aan verse producten, delicatessen en lokale specialiteiten.

Valencia

Valencia combineert moderniteit met traditie en biedt een gevarieerde winkelervaring. De stad heeft alles, van moderne winkelcentra tot charmante markten.

Calle Colón is de belangrijkste winkelstraat van Valencia, waar je grote warenhuizen en populaire modeketens kunt vinden.

De hippe buurt Ruzafa staat bekend om zijn boetieks, vintage winkels en alternatieve modewinkels. Het is de perfecte plek om unieke en creatieve kledingstukken en accessoires op de kop te tikken.

steden shoppen spanje

Shop je liever in een overdekt winkelcentrum? Valencia heeft meerdere. Zo kun je naar Centro Comercial Saler, maar ook naar Aqua Multiespacio. In beide winkelcentra vind je veel grote internationale merken. Ook eetgelegenheden zijn er volop.

Over eten gesproken: Mercado Central is een van de grootste overdekte markten van Europa, en een paradijs voor fijnproevers. Hier kun je de beste lokale producten en delicatessen kopen.

Sevilla

Ook in Sevilla, met zijn rijke cultuur en tradities, kan goed geshopt worden. Calle Sierpes is  de oudste en bekendste winkelstraten van de stad. Hier vind je een mix van mode, schoenen, juwelen en traditionele Sevilliaanse kleding.

De wijk Triana is beroemd om zijn keramiek en ambachtelijke winkels. Hier kun je prachtige handgemaakte souvenirs en kunstwerken vinden.

Lees ook: Spaanse winkel- en restauranttijden

Bilbao

Bilbao, bekend om zijn industriële verleden en moderne kunst, is de thuisbasis van zowel traditionele als moderne winkels. De belangrijkste winkelstraat van Bilbao is de Gran Vía. Deze biedt een breed scala aan winkels, van luxe merken tot populaire modeketens.

Het historische deel Casco Viejo staat vol met charmante boetieks, ambachtelijke winkels en vintage shops. Het is de perfecte plek om te wandelen en unieke vondsten te doen.

Mercado de la Ribera is een van de grootste overdekte markten van Europa, is een must voor fijnproevers. Hier vind je een enorme verscheidenheid aan verse producten en lokale delicatessen.

Dit mag je niet missen

  • El Corte Inglés: deze Spaanse warenhuisketen is de grootste van Europa en een van de grootste ter wereld. Hier vind je een enorm scala aan producten, van mode en accessoires tot elektronica en huishoudelijke artikelen. Het is een must voor elke shopper.
  • Inditex: kleding van Inditex, het Spaanse moederbedrijf van merken zoals Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, en Uterqüe, is vaak goedkoper in Spanje dan in andere landen. Dit komt onder meer doordat de transportkosten lager zijn en er geen invoerrechten betaald hoeven te worden. Ook is de koopkracht in Spanje lager dan in Nederland en worden de prijzen daarop aangepast.
  • Rebajas: de uitverkoopperiodes, bekend als ‘rebajas’, zijn een groot evenement in Spanje. Ze vinden twee keer per jaar plaats, in januari en juli, en bieden enorme kortingen. Hier zie je per winkel en per regio van wanneer tot wanneer de zomeruitverkoop duurt.

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN ESPANJE!