Topkok Ferran Adrià heeft samen met zijn broer Albert Adrià en biermerk Damm een nieuwe biersoort op de markt gebracht: Malquerida. Het gaat om een donker, rood biertje, dat speciaal werd samengesteld als aanvulling op de op dit moment razend populaire latino keuken.

De gebroeders Adrià openden de afgelopen jaren meerdere restaurants met Mexicaanse, Peruviaanse en Braziliaanse invloeden. Volgens Ferran Adrià is het tegenwoordig heel gewoon om in Spanje ceviche tegen te komen op de menukaart. En hij denkt dat de latin flavour trend voorlopig nog niet is afgelopen. Malquerida past perfect bij de intense Latijns-Amerikaanse culinaire smaken.

Restaurants

Het bier zal natuurlijk verkrijgbaar zijn bij de verschillende restaurants van Ferran en Albert Adrià in wijken Poble-sec en Sant Antoni in Barcelona: Tickets, Bodega 1900, Engima, Hoja Santa, Niño Viejo en Pakta.

De naam Malquerida betekent letterlijk de ‘niet-geliefde’ en verwijst naar een beroemd Spaans theaterstuk van Jacinto Benavente.

Lees alle berichten over:

bier
cerveza
drank
elBulli
Ferran Adrià
Mexicaans
Michelin
sterrenkok
topkok