vijgen gevuld met blauwe kaas en ham

Alleen al de aanblik zorgt ervoor dat het water je in de mond loopt. Deze vijgen gevuld met blauwe kaas en gewikkeld in heerlijke Spaanse ham, is het perfecte voorgerecht voor een feestelijke maaltijd. Ook geschikt als tapashapje.

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 8 plakjes ibéricoham
  • 100 g zachte blauwe kaas
  • 50 g amandelen
  • 4 el honing
  • 4 takjes verse tijm

Bereiding

Kerf aan de bovenkant van elke vijg een kruis. Snijd het kruis in tot ongeveer de helft van de vijg. Knijp een beetje aan de onderzijde in de vijgen, zodat ze mooi open gaan staan. Wikkel om iedere vijg twee plakjes ham. Zet de vijgen op een plank. Snijd de blauwe kaas in plakjes. Hak de amandelen. Vul de vijgen voorzichtig met de blauwe kaas. Giet over elke vijg een eetlepel honing. Strooi de amandelen over de vijgen en steek een takje verse tijm in de kaas. Serveer de vijgen koud.

Ook lekker: verwarm de oven voor op 200 °C en rooster de vijgen in 10 minuten goudbruin en knapperig.

Meer lezen?

paella Spaanse recepten gerechtAl onze recepten uit de Spaanse keuken

Hier vind je alle recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Espanje! publiceert wekelijks nieuwe recepten met Spaanse inslag. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Suerte!

 

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Koop bij bol.com