WINTERSANGRIAEen heerlijk Spaans alternatief voor glühwein: wintesangría. Gemaakt van rode wijn en rum en op smaak gebracht met kaneel, steranijs, kruidnagels en fruit. Deze variant wordt gekoeld gedronken, maar je kunt ‘m net als glühwein ook een beetje opwarmen. In plaats van spa rood en ijsblokjes kun je dan eventueel wat spa fruit bosvruchten toevoegen om de smaak wat minder sterk te maken. 

Ook lekker: wintertapas

Ingrediënten wintersangria

1 fles rode wijn, bijvoorbeeld een mooie rioja
30 ml bruine rum
2 el bruine suiker
1 citroen
2 sinaasappels
2 steranijs
3 kaneelstokjes
3 kruidnagels
1 vanillestokje
Spa rood
IJsblokjes

Bereiding

Doe de rode wijn in een kan en voeg de rum eraan toe. Doe de bruine suiker erbij. Pers de citroen uit en doe het sap erbij. Schraap de vanillezaadjes (‘merg’) uit het vanillestokje en voeg zowel de zaadjes als het stokje toe. Doe de kaneelstokjes, de steranijs en de kruidnagels erbij. Was de sinaasappels, snijd ze in dunne plakken en voeg die toe. Zet het geheel 24 uur afgedekt in de koelkast. Doe er voor het serveren ijsklontjes en wat spa rood bij afhankelijk van hoe sterk je de sangría wilt hebben. Wil je sneller een kruidige drank, laat het sap van een sinaasappel dan een half uurtje op zacht vuur koken met de kruiden. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Maak een mooie suikerrand door het glas even in een bodempje sinaasappelsap te dopen en vervolgens in een schaaltje met suiker. Versier elk glas wintersangria met een stokje kaneel.

Mis je Spanje? Bestel dan hier ESPANJE Magazine. Ook leuk als cadeau!

Al onze recepten uit de Spaanse keuken